Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γαλατόπιτα!

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά
7 Φλ. γάλα
2,5 Φλ. ζάχαρη
1 Φλ. σιμιγδάλι (ψιλό)
1⁄2 Φλ. βούτυρο
1 κουτί φύλλο (για πίτα)
1 βανίλια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200c.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
Χτυπάμε τα αυγά καλά.
Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε και τη βανίλια και βγάζουμε από την φωτιά.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος.
Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε τη γέμιση.
Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι διαγωνίως στα κομμάτια που θέλουμε.
Περνάμε με το πινελάκι το βούτυρο πάνω από το φύλλο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...