Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κουσκούς με μοσχάρι και σταφίδες!

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή χοιρινό (ψαρονέφρι) ή κοτόπουλου, κομμένο σε μπαστουνάκια (λωρίδες)
300 γρ. κουσκούς
2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
1 κίτρινη πιπεριά, σε ψιλά καρέ
ή σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, σε ψιλά καρέ ή σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ ή σε λεπτές φέτες
80 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα, σε χοντρά καρέ
μπόλικος ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ίσα να γίνει διάφανο και να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 300 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιει το κουσκούς τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Κατά το μαγείρεμα, δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κουσκούς. Αλατοπιπερωνουμε, αποσύρουμε και το αφρατεύουμε με δυο πιρούνια.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια του κρέατος με τις πιπεριές. Μόλις ροδίσει καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και αρχίσουν να μαλακώνουν οι πιπεριές, προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αν έχουμε κόψει το κρέας σε λεπτά μπαστουνάκια, δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, αλλιώς θα πρέπει να προσθέσουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ώστε να μαγειρευτεί το κρέας. Στο τέλος, ενώνουμε το κουσκούς με το κρέας και τις σταφίδες. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...