Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Την Τετάρτη Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συμμετέχουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ !!


Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη, καθώς ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Το ραντεβού με τους εργαζόμενους έχει δοθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί. Στις 10.30 το πρωί με συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει δώσει ξεχωριστό ραντεβού το ΠΑΜΕ, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματίσει συνάντηση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00 λόγω γενικής συνέλευσης. Την Τρίτη απεργούν επίσης οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Κατά την απεργία της Τετάρτης τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα κινηθούν κανονικά, λόγω της επίταξης. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο. Στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδιού. Δείτε εδώ αναλυτικά πώς τροποποιούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Στην κινητοποίηση της Τετάρτης επίσης συμμετέχουν:
Γιατροί του ΕΟΠΠΥ, νοσοκομειακοί γιατροί και ιδιώτες, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς και οι οδοντίατροι όλης της χώρας, έπειτα από απόφαση των αρμόδιων συνδικαλιστικών οργάνων. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Οι ναυτεργάτες με απόφαση της ΠΝΟ
Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με απόφαση της ΓΕΝΟΠ
Οι εφοριακοί με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες
Οι δάσκαλοι, με απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Οι καθηγητές με απόφαση της ΟΛΜΕ
Οι μηχανικοί με απόφαση της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ
Οι οικοδόμοι με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων    
Πωλητές λαϊκών αγορών

«H απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών αποτελούν το βασικό στόχο και διεκδίκηση της 24ωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ανεργία, για να υπάρξουν δουλειές για όλους, για να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διεκδικούμε αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση τιμών, απαγόρευση απολύσεων και όχι απεργιών. Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές, που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην κρίση. Όσο αυτές οι πολιτικές συνεχίζονται τόσο θα συνεχίζεται και ο αγώνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...