Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η τρόικα ζητά απολύσεις και να διατηρηθεί το χαράτσι μέσω ΔΕΗ


Πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ασκεί ο πρωθυπουργός στους υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες λίγο πριν την άφιξη της τρόικας την Τετάρτη.


Οι εκπρόσωποι των δανειστών, μετά από εικοσαήμερη διακοπή των διαπραγματεύσεων, έρχονται και φέρνουν στις αποσκευές 2 απαιτήσεις: να γίνουν οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο εντός του 2013 και να διατηρηθεί το χαράτσι μέσω ΔΕΗ.

Όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, μετά και τις εξελίξεις στην Κύπρο οι τροϊκανοί πιθανόν να εμφανιστούν ακόμη πιο «σκληροπυρηνικοί» και αδιάλλακτοι, πιέζοντας τις αντοχές της κυβέρνησης την ώρα που οι κυβερνητικοί εταίροι ορθώνουν… αντιστάσεις, με τη ΔΗΜΑΡ να επιμένει στην αρχική της θέση πως δεν θα δεχθεί παράταση του χαρατσιού και το ΠΑΣΟΚ να διαμηνύει πως δεν θα ψηφίσει ούτε αυτό την παράταση.

Όλα τα θέματα για τα ανοικτά μέτωπα της κυβέρνησης θα μπουν στο τραπέζι την Τετάρτη το απόγευμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό να θέλει να αποφύγει μια κυβερνητική κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρικυμίες που κάθε άλλο παρά ανάγκη τις έχει η χώρα, ειδικά τώρα που έχει ξεσπάσει το θέμα της Κύπρου.

Πάντως, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ως τελική επιλογή σε περίπτωση που η τρόικα ορθώσει τοίχο κρατά την προσωπική παρέμβαση σε επίπεδο κορυφής.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...