Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

1 στα 4 δάνεια βρισκεται σε οριστική καθυστέρηση!!


Ζοφερή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των στεγαστικών δανείων, με ένα στα τέσσερα να είναι σε οριστική καθυστέρηση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, εντός του 2012 περίπου 300.000 νοικοκυριά καθυστέρησαν την πληρωμή της δόσης του δανείου τους, ενώ για 200.000 υφίσταται πλέον κίνδυνος κατάσχεσης, καθώς το δάνειό τους βρίσκεται σε καθυστέρηση για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών.

Ο κίνδυνος κατάσχεσης εγείρεται πλέον ακόμα και για δάνεια που αφορούν τις πρώτες κατοικίες, δεδομένου ότι από το 2014 παύει να υφίσταται το προστατευτικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία.

Κατά το 2012 το 25% των στεγαστικών δανείων μπήκε σε οριστική καθυστέρηση, ενώ παράλληλα διαρκώς συρρικνώνεται ο αριθμός αυτών που εξυπηρετούνται κανονικά, τα οποία δεν υπερβαίνουν πλέον τις 850.000.

Αν επιπρόσθετα συνυπολογιστούν οι πιστώσεις που δεν έχουν ακόμα μπει σε οριστική καθυστέρηση αλλά βρίσκονται στα πρόθυρα, η αναλογία των εξυπηρετούμενων δανείων προς τα μη εξυπηρετούμενα είναι μικρότερη από ένα στα τρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...