Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Απαγορευμένη αγάπη σε μεταπολεμικό φόντο

Ο ασυμβίβαστος αγώνας μίας γυναίκας για τον άντρα που αγαπά στην ταραγμένη Βρετανία του 1950, γίνεται θεατρικό σκηνικό στο αξεπέραστο κείμενο του Terence Rattigan και πλέον μεταφέρεται στον κινηματογράφο δείχνοντας το διαχρονικό... μπλε χρώμα του έρωτα.


«Το βαθύ μπλε του έρωτα» (The deep blue sea)
Προσεγμένα σκηνικά μιας άλλης εποχής, σε ένα απόλυτα μεταπολεμικό βρετανικό σκηνικό συνοδεύουν τις ξεχωριστές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της ταινίας του Terence Davies, «Το βαθύ μπλε του έρωτα».
Μία γυναίκα έτοιμη να ρισκάρει τα πάντα στο όνομα του έρωτα, σε μία ταραχώδη και αμφίβολη εποχή, απαρνιέται τα προνόμια που της παρέχει ένας καλός γάμος για να ζήσει με τον άντρα που αγαπά. Ένας ύμνος στον ασυμβίβαστο και χωρίς όρια έρωτα, με τη σκηνοθετική ματιά ενός…μεταπολεμικού κόσμου στη Βρετανία.
Μπορεί θεματικά να μην αποτελεί έκπληξη για το 2012 αλλά αναλογιζόμενοι την εποχή που γράφτηκε το θεατρικό γίνεται απόλυτα κατανοητό το πρωτοποριακό και απαγορευμένο ζήτημα της αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που στιγματίζονται από τα κοινωνικά στερεότυπα.
Όμορφη ταινία με ατμόσφαιρα και ερμηνείες άλλες εποχής που εντείνονται από τα ιδιαίτερα προσεγμένα κοστούμια, τη μουσική και τη σκηνοθεσία.
Πρωταγωνίστρια η Έστερ Κόλλυερ (Rachel Weisz), η οποία ζει μια προνομιούχα ζωή στο Λονδίνο του 1950, παντρεμένη με τον δικαστή Σερ Γουίλιαμ Κόλλυερ (Simon Russell Beale). Προς έκπληξη όλων, αφήνει τον άντρα της για να μείνει με τον πρώην πιλότο Φρέντι Πέιτζ (Tom Hiddleston), τον οποίο έχει ερωτευτεί σφόδρα. Με φόντο την μεταπολεμική Βρετανία, η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του θεατρικού του Τέρενς Ράτιγκαν, είναι μια μελέτη της απαγορευμένης αγάπης, της καταπιεσμένης επιθυμίας και του φόβου της μοναξιάς, αλλά ταυτόχρονα και μια βαθύτατα συγκινητική ερωτική ιστορία.
Σκηνοθεσία: Terence Davies , σενάριο: Terence Davies, Terence Rattigan (θεατρικό έργο), παίζουν: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale, Ann Mitchell, Harry Hadden-Paton, Sarah Kants, Jolyon Coy. Η ταινία προβάλλεται από τη Seven Films.
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...