Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0!

Τραγικός και χωρίς θέληση, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", δεχόμενος γκολ στα τελευταία λεπτά και χάνοντας εκ νέου έδαφος στη διεκδίκηση για την είσοδο στην πεντάδα.


Αυτός ο Παναθηναϊκός θα είναι ευτύχημα να μην κινδυνέψει... Διότι να εισέλθει στην πεντάδα των πλέι οφ με αυτή την απόδοση, είναι αδύνατο. Με μία νέα τραγική εμφάνιση, άχρωμος και χωρίς θέληση, ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και συνεχίζει την καθοδική πορεία...

Για άλλο ένα βράδυ, η απόδοση του Παναθηναϊκού δεν αντέχει σε κριτική, αφού με εξαίρεση ορισμένα διαλείμματα, ήταν κάκιστη και άνευρη. Με εξαίρεση τον Καρνέζη και τον Ζέκα, οι πράσινοι υστέρησαν, έχασαν κάθε μονομαχία και ηττήθηκαν δίκαια από τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν ήταν ποιοτικοί, αλλά ήθελαν απεγνμωσμένα τη νίκη και βρήκαν τρόπο να την πάρουν.

Το γκολ του Κοέλιο σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά και ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ξανά την αδράνεια που δείχνει στο φινάλε. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι εάν έχει περιθώρια βελτίωσης, αφού όσο και να δουλεύει στη διάρκεια της εβδομάδας, την ώρα του αγώνα απλώς, "κοιμάται"...

Ωσεί παρών...

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι όπως ακριβώς δοκίμαζε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις, ο Φάμπρι. Δηλαδή, με τον Ζέκα σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Καζιγιάμα στον παγκο. Γκολκίπερ ήταν ο Καρνέζης, στόπερ οι Μπουμσόνγκ, Πίντο, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Κάιπερ, αμυντικοί χαφ οι Βιτόλο και Σο, δεξί εξτρέμ ο Σισοκό, αριστερό ο Εσπαρθα και στην κορυφή ο Τοτσε.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς πιο συγκεντρωμένος και στο πρώτο δεκαλεπτο, απείλησε με δύο σουτ των Σισοκό και Σο έξω από την περιοχή. Όμως ο Άρης στο 11' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν από έξυπνη πάσα του Τάτου, ο Αγκάνθο σούταρε από πλάγια θέση και ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα.

Ακολούθησε μία ένταση ανάμεσα στον Παπαζαχαρία και στον Βιτόλο, η οποία αποσυντόνισε το παιχνίδι και χάλασε τον καλό ρυθμό. Μέχρι το 25' δεν έγινε καμία ευκαιρία και τότε ο Άρης κέρδισε πέναλτι, αφού ο Στυλιαρας θεώρησε ότι ο Βιτόλο σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή. Ωστόσο, ο Καρνέζης "νίκησε" τον Αγκάνθο και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Ο ρυθμός ξαναπήρε τα πάνω του, οι ποδοσφαιριστές κοντραρίστηκαν δυνατά, αλλά έλειψε η δημιουργία και η παραγωγικότητα. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και οι δύο τερματοφύλακες δεν ήρθαν σε επαφή με τη μπάλα, με εξαίρεση ορισμένες στημένες μπάλες. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και ο Στυλιάρας έστειλε τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Την πλήρωσε στο τέλος

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, αλλά και με... υπνωτική διάθεση. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν κερδίζοντας κάθε προσωπική μονομαχία, αλλά ευτυχώς δεν είχαν την ποιότητα να δημιουργήσουν. Η αντεπίθεση με το "ένα-δύο" των Σισοκό και Τοτσέ, που έληξε με το κακό σουτ του Ιβοριανού, αποτέλεσε την εξαίρεση στο κακό διάστημα του Τριφυλλιού.

Στο 57' ο Μαυρίας αντικατέστησε τον κακό Εσπάρθα και στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Τοτσέ πίεσε τον Διούδη, αυτός έδιωξε λάθος, ο Ζεκα πήρε την μπάλα και την ξαναέδωσε στον Ισπανό, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η έκλαμψη του Παναθηναϊκού κράτησε ελάχιστα και ο Άρης πήρε εκ νέου τα ηνία και είχε τη μπάλα στην κατοχή του. Στο 66' ο Καρνέζης μπλόκαρε το σουτ του Αγκάνθο και δύο λεπτά αργότερα, ο Παπαστεριανός αφύλακτος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο απειλητικός από ποτέ... Αρχικά, στο 71', από σέντρα του Σεϊταρίδη, το ανάποδο ψαλίδι του Τοτσέ πέρασε άουτ. Ύστερα από ένα λεπτό, ο Ισπανός πάσαρε στον Μαυρία και αυτός από πλάγια θέση πλάσαρε εκπληκτικά, αλλά το δοκάρι τον σταμάτησε και έπειτα, ο Διούδης μπλόκαρε ένα μακρινό δυνατό σουτ του Σο.

Ο Άρης απάντησε στο 75', όταν μετά από ατομική προσπάθεια, ο Τάτος σουταρε άουτ μέσα στην περιοχή. Στο 79' 0 Καζιγιάμα αντικατέστησε τον Ζέκα, στη δεύτερη πράσινη αλλαγή της βραδιάς. ενώ η τρίτη ήρθε στο 84' με τον Ντίνα να παίρνει τη θέση του αρνητικού στο δεύτερο μέρος, Σισοκό. Στο 86', ο Μαυρίας αστόχησε κατά πολύ από το ημικύκλιο, αν και σούταρε υπό καλές συνθήκες.

Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός για άλλη μία φορά "πλήρωσε" την κακοδαιμονία και την ανικανότητα που τον κυνηγάει στα τελευταία λεπτά. Ο Ζαραδούκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπαστεργιανός έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και αφύλακτος στο δεύτερο ο Κοέλιο, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Χάρη στους θεατρινισμούς των γηπεδούχων, στα υπόλοιπα λεπτά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο και ο Στυλιάρας απλά το ανέχτηκε και σφύριξε τη λήξη...

Άρης: Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης (84' Σούνας), Αγκάνθο (94' Ηρακλής), Τάτος, Παπαστεργιανός, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (62' Κοτσαρίδης), Κοέλιο, Ψυχογιός.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Κάιπερ, Βιτόλο, Σο, Ζέκα (79' Καζιγιάμα), Σισοκό (85' Ντίνας), Εσπάρθα (57' Μαυρίας), Τοτσέ.
http://prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...