Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μελομακαρονα με σιμιγδάλι!

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες (250γρ) ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα κονιάκ
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκ. σόδα
1 κουτ. γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού
1 κουτ. γλυκ. τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλο
1/2 - 3/4 της κούπας σιμιγδάλι χοντρό
1 κιλό αλεύρι (εγώ προτιμώ Robin hood)
300 γρ. καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κούπες μέλι
1/2 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια λεκάνη ανακατεύεις το λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτεις την σόδα που την διαλύεις στο χυμό πορτοκάλι. Ρίχνεις το κονιάκ, το ξύσμα, το μπέικιν , τα μπαχαρικά, τα καρύδια και το σιμιγδάλι.

Σιγά - σιγά προσθέτεις και το αλεύρι. Ανάβεις το φούρνο σου στους 170 στον αέρα. Στρώνεις λαδόκολλα στο ταψί σου. Πλάθεις σε ότι σχήμα θές. 
Ψήνεις για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνεις να κρυώσουν. Τραβάς την λαδόκολλα και τα αφήνεις μέσα στο ταψί. 
Ετοιμάζεις το σιρόπι με το μισό μέλι.

Το ρίχνεις ζεστό πάνω στα μελομακάρονα και κουνάς το ταψί πέρα - δώθε να τα σκεπάσει και λίγο. Από πάνω με ένα κουτάλι ρίχνεις το υπόλοιπο μέλι και τα στολίζεις με λίγο τριμμένο καρύδι. Τα αφήνεις έτσι όλο το βράδυ.
Το πρωί θα δεις ότι το σιρόπι που έμεινε στο ταψί είναι ελάχιστο και πηχτό. Τα μελομακάρονά σου έχουν πιεί όσο θέλανε.


Η μόνη αλλαγή που έκανα στην συγκεκριμένη συνταγή είναι στους βαθμούς ψησίματος, τους οποίους ανέβασα στους 180 και αυτό γιατί επέμενε ο σύζυγος (φούρναρης είναι μπορώ να του κοντραριστώ σε θέματα ψησίματος!)
Και φυσικά εγώ έφτιαξα τη διπλή δόση. Τι να μας κάνει μία. Ήδη πέρασε ο αδελφός μου από το σπίτι και πήρε το μερτικό του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Προέλευση: GreekMasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...