Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μοσχαράκι κοκκινιστο με κολοκύθια !

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κ.μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 1/2 κ. κολοκύθια κομμένα στα 2 ή αν είναι μικρά, ολόκληρα
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελ.σκόρδο

1 1/2 ποτήρι κρασί Samos Doux
15 με 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 1/2 κουτί κονκασέ (αν βρείτε Santos να το προτιμήσετε οπωσδήποτε)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
2 πιπερίτσες καυτερές
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι
γαρύφαλλο
κανέλα
ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύδι,την ζάχαρη, τα μπαχαρικά , τα μυριστικά , το αλατοπίπερο και νερό ζεστό όσο να τα σκεπάσει και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε γύρω στην 1.30 ώρα, ή όσο χρειαστεί για να μαλακώσει το κρέας καλά...
Στο μεταξύ κόβουμε στα 2 τα κολοκύθια -αν είναι μεγάλα αλλιώς τα βάζουμε ολόκληρα- και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία με λίγο ελαιόλαδο, για να πάρουν λίγο χρώμα... Τα αφήνουμε να σουρώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Αφού βεβαιωθούμε ότι το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο και έχει πιει τα πολλά ζουμιά, προσθέτουμε τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 15-20΄χωρίς να τα ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην λιώσουν... Απλά, κουνάμε κάθε τόσο όλη μαζί την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...