Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Mπριαμ!

ΥΛΙΚΑ

2 μέτριες σε μέγεθος μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
3 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο ολάκερες
Λίγο μαϊντανό 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
4 ντομάτες οι 3 πέρασμα στο χοντρό του τρίφτη και η μία κόψιμο σε ζαράκι
2 πράσινες πιπεριές και μια κόκκινη κομμένες σε λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά μουστάρδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Γδύνεις τις τις μελιτζάνες ε προσοχή να μην γδάρεις τη σάρκα τους. Στο τέλος πρέπει να τις κόψεις σε μπουκιές και να τις βάλεις σε νερό που να τις σκεπάζει.
Έπειτα κόψε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπουκιές και βαλ’ τα σε ένα μπολ.

Τρίψε τις ντομάτες και πρόσθεσε το λάδι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, μαϊντανό, σκόρδο, 1 φλιτζάνι νερό και ένωσέ τα όλα σε ένα λαμπρό πορφυρό συνονθύλευμα, βάλε τα σε ταψί, σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο (το οποίο το έχεις τρυπήσει σε διάφορα σημεία) και ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά, έπειτα ανέβασε τη θερμοκρασία στους 200 βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσε ακόμα 10 λεπτά να πάρουν υπέροχο χρώμα τα λαχανικά.
Άφησε την δύναμη της φωτιάς να μεταλλάξει τα ταπεινά υλικά σε ένα αρμονικά δεμένο φαγάκι. Είναι αδύνατον να στραβώσει κάτι. Έλεγχε κάπου κάπου μήπως χρειάζεται λίγο νερό και μην ανοιγοκλείνεις πολύ το φούρνο για να διατηρείται η θερμοκρασία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...