Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κεφτεδακια κοκκινηστα με πιλαφι!

ΥΛΙΚΑ

1 µελιτζάνα φλάσκα (μεγάλη) κοµµένη σε κύΒους
125 ml. ελαιόλαδο
300 γραμ. ρύζι
500 γρ. κιµά αρνίσιο
1 µεγάλο κρεµµύδι (ψιλοκοµµένο)
2 κουτ. (του γλυκού) κύµινο  (σκόνη)

1 κουτ. (του γλυκού) κανέλα  (σκόνη)
1 κουτ. (του γλυκού) κόλιανδρος (σκόνη)
2 φλ. ζωµό λαΧανικών ή κατόπουλου.
1/2 κουτ. (του γλυκού) µπαχαρικά (ανάμικτα)
2 κουτ. ελαιόλαδο επιπλέον
2 µεγάλες ντοµάτες σε Φέτες (ώριµες)
2 κουτ. µαιντανός (ψιλοκοµµένος για γαρνίρισμα)
3 κουτ. φιστίκια Αιγίνης (ψηµένα)
2 κουτ. μαυρες σταφιδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε την µελιτζάνα σε ενα σουρωτήρι, την πασπαλίζουμε µε πολύ αλάτι και  την αφήνουμε να «κάτσει» για 1 ώρα περίπου.
Την ξεβγάζουμε και την στύβουμε για  να φύγει η περίσια ποσότητα του νερού.
Στην συνέχεια την βάζουμε πάνω  σε ενα κομμάτι χαρτί κουζίνας για  να στραγγίσει καλά.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές απ’  το λάδι σε ενα βαθύ τηγάνι κσι τηγανίζουμε τις µελιτζάνες σε µέτρια θερµοκρσία  για 8 με 10  λεπτά  ( ώσπου να ροδίσουν).
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πάλι
με την ιδια μέθοδο (απορροφητικό χαρτί κουζίνας).
Ζεσταίνουμε  και  το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε το κρεµµύδι
ωστε να µαλακώσει (χωρίς να πάρει χρώµα).
Προσθέτουμε τα µισά µπαχαρικά και το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον ζωµό,  ριχνουμε αλάτι και πιπέρι  και τα  αφήνουμε να βράσουν.
Χαμηλώνουμε τη θερµοκρσία σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά,  προσθέτοντας  λίγο νερο  αν χρειαστεί.
Στο µεταξύ,  βάζουμε τον κιµά σε µεγάλο µπολ µε τα µπαχαρικά και τα υπόλοιπα από το κύµινο  την κανέλα και τον κόλιανδρο τα  αλατοπιπερώνουμε και τα  ζυµώνουμε.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε µικρες µπαλίτσες.
Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια , σε µέτρια θερµοκρασία , λίγα-λίγα κάθε φορά,
για 5 περίπου λεπτά ή ώσπου νσ ροδίσουν ελσφρά και να ψηθούν).
Τα βγάζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας ξανά.
Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες της ντοµάτας κσι τις τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά, ωστε να  µαλακώσουν λίγο χωρίς νσ χάσουν το σχήµα τους.
Τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τις µελιτζάνες,  τα φιστίκια αιγίνης,  τις σταφίδες και τα κεφτεδάκια µαζί µε το ρύζι.
Αδειάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσµστος,  γρνίρουμε µε  τηγανισµένες φέτες ντοµάτας,  πασπαλίζουμε µε τον µαϊντανό και τέλος σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...