ΥΛΙΚΑ
220γρ-240γρ. αλεύρι δυνατό (αυτό που φτιάχνουμε τσουρέκια)
20γρ.φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
160ml ζεστό γάλα (όχι καυτό)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
130γρ. βούτυρο φρέσκο κρύο σε κομματάκια
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη τη μαγιά και το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά περίπου στην άκρη σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι σιγά σιγά με μια πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-35 λεπτά περίπου (πάλι σκεπασμένο το μπολ). Έπειτα ξεσκεπάζουμε το μπολ και όπως είναι η ζύμη την τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
220γρ-240γρ. αλεύρι δυνατό (αυτό που φτιάχνουμε τσουρέκια)
20γρ.φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
160ml ζεστό γάλα (όχι καυτό)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
130γρ. βούτυρο φρέσκο κρύο σε κομματάκια
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη τη μαγιά και το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά περίπου στην άκρη σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι σιγά σιγά με μια πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-35 λεπτά περίπου (πάλι σκεπασμένο το μπολ). Έπειτα ξεσκεπάζουμε το μπολ και όπως είναι η ζύμη την τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου