ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κατεψυγμένο κοκκινόψαρο-ακέφαλο- 800-900γρ.(υπάρχουν στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ) ξεπαγωμένο και καθαρισμένο (λέπια – εντόσθια)
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαία κομμάτια
2-3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (όπως φωτό)
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού ανακατεμένα ρίγανη και θυμάρι (ξερά)
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι το ψάρι, έπειτα τις κομμένες πατάτες και τα κομμένα καρότα γύρω-γύρω. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού (περίπου) νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 210Ο για 1 ώρα περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
1 μεγάλο κατεψυγμένο κοκκινόψαρο-ακέφαλο- 800-900γρ.(υπάρχουν στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ) ξεπαγωμένο και καθαρισμένο (λέπια – εντόσθια)
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαία κομμάτια
2-3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (όπως φωτό)
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού ανακατεμένα ρίγανη και θυμάρι (ξερά)
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι το ψάρι, έπειτα τις κομμένες πατάτες και τα κομμένα καρότα γύρω-γύρω. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού (περίπου) νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 210Ο για 1 ώρα περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου