ΥΛΙΚΑ
1 κρασοπότηρο ρετσίνα
1 κρασοπότηρο αραβοσιτέλαιο
αλεύρι φαρίνα κόκκινη
αλάτι
ζάχαρη
Μείγμα για τυροπιτάκια:
1/2 kg φέτα
2 μικρά αυγά
λίγο κολοκύθι τριμμένο
Μέιγμα για μηλοπιτάκια:
δύο μέτρια μαλακά μήλα
ζάχαρη 2 κουταλιές ( αυξομειώνετε ανάλογα)
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
κανέλα
προαιρετικά 2 κουταλιές καρύδι τριμμένο
2 κουταλιές φρυγανιά
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση ζύμης
Ανακατεύουμε τηρετσίνα και το λάδι προσθέτοντας αλέυρι τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη μαλακιά.Αν κάνουμε τυροπιτάκια βάζουμε 1-2 πρέζες αλάτι, αν κάνουμε μηλοπιτάκια βάζουμε 1-2 κουτάλιές ζάχαρη. θα έχουμε μια ζύμη λαδερή μαλακιά που θα μας δυσκολεύει λίγο να την ανοίξουμε.
Τυροπιτάκια:
Ανακατεύουμε το τυρί με τα αυγά και το κολοκύθι.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης στρογγυλά και τα ανοίγουμε σε μικρό πιτάκι με το χέρι μας.
Το γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση και τι κλείνουμε. Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Μηλοπιτάκια:
Τρίβουμε το μήλο και το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.Γεμίζουμε και ψήνουμε όπως τα τυροπιτάκια.Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καλά.
1 κρασοπότηρο ρετσίνα
1 κρασοπότηρο αραβοσιτέλαιο
αλεύρι φαρίνα κόκκινη
αλάτι
ζάχαρη
Μείγμα για τυροπιτάκια:
1/2 kg φέτα
2 μικρά αυγά
λίγο κολοκύθι τριμμένο
Μέιγμα για μηλοπιτάκια:
δύο μέτρια μαλακά μήλα
ζάχαρη 2 κουταλιές ( αυξομειώνετε ανάλογα)
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
κανέλα
προαιρετικά 2 κουταλιές καρύδι τριμμένο
2 κουταλιές φρυγανιά
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση ζύμης
Ανακατεύουμε τηρετσίνα και το λάδι προσθέτοντας αλέυρι τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη μαλακιά.Αν κάνουμε τυροπιτάκια βάζουμε 1-2 πρέζες αλάτι, αν κάνουμε μηλοπιτάκια βάζουμε 1-2 κουτάλιές ζάχαρη. θα έχουμε μια ζύμη λαδερή μαλακιά που θα μας δυσκολεύει λίγο να την ανοίξουμε.
Τυροπιτάκια:
Ανακατεύουμε το τυρί με τα αυγά και το κολοκύθι.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης στρογγυλά και τα ανοίγουμε σε μικρό πιτάκι με το χέρι μας.
Το γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση και τι κλείνουμε. Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Μηλοπιτάκια:
Τρίβουμε το μήλο και το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.Γεμίζουμε και ψήνουμε όπως τα τυροπιτάκια.Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου