Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αφαιρούν κεραμίδια, συρόμενες πόρτες και παράθυρα για να εξασφαλίσουν πολεοδομική άδεια


Ξηλώνουν, εν μέρει παράνομες κατασκευές, ιδιοκτήτες προκειμένου να εξασφαλίσουν πολεοδομική άδεια, μετά από υποδείξεις υπαλλήλων πολεοδομικών αρχών.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αμέσως μετά την εξασφάλιση της άδειας, οι ιδιοκτήτες επανασυναρμολογούν τις παράνομες κατασκευές.

Διπλό κόπο καταβάλλουν προκειμένου να εξασφαλίσουν πολεοδομική άδεια, ιδιοκτήτες σπιτιών, η εργολάβοι, οι οποίοι προχώρησαν στην ανέγερση παράνομων κατασκευών στον ιδιόκτητο χώρο τους.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν οργανωμένοι πολιτικοί μηχανικοί, μέλη του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου, υπάλληλοι πολεοδομικών αρχών συστήσουν στους παρανομούντες, να ξηλώνουν κεραμίδια από πέργολες, συρόμενες πόρτες και παράθυρα, που κτίστηκαν παράνομα, ώστε να εκδοθεί πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Το ΕΤΕΚ εισηγείται όπως καταργηθούν οι πολεοδομικές άδειες, ενώ η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών, υποστηρίζει ότι η Δημόσια Υπηρεσία δεν μπορεί να εκδίδει άδειες, ούτε να παρακολουθεί την ανέγερση ενός κτηρίου και με τη σειρά της ζητά να δοθεί η αρμοδιότητα στους μελετητές, να εκδίδουν τις πολοεδορμικές άδειες.

Όπως καταγγέλλει ο γραμματέας της ΠΟΕΜ, εκπρόσωποι των δημαρχείων αναφέρουν στους λειτουργούς «πέστε στους πελάτες σας να αφαιρέσουν τα κεραμίδια και τις πόρτες που τοποθετούνται και ύστερα από τον έλεγχο που θα διενεργήσουμε, ας τα επανατοποθετήσουν».
newsvolos.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...