Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Νέο διατροφικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ:Μετά το κρέας αλόγου σειρά έχει ο σολωμός με διοξίνη


Νέο διατροφικό σκάνδαλο πλήττει την Ευρώπη.

Εκατοντάδες τόνοι Σουηδικού σολωμού απο τη Βαλτική με υψηλά επίπεδα διοξίνης εξάγονται παράνομα σε καταναλωτές κυρίως στη Γαλλία τη Δανία αλλά και τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Οδηγία της Κομισιόν απαγορεύει την εξαγωγή τους λόγω υψηλών επιπέδων διοξίνης ενώ επιτρέπεται η πώληση σολωμού από τη Βαλτική μόνο στην εγχώρια αγορά της Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας και της Λετονιας με ειδική ένδειξη .

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ντοκυμαντέρ στη Σουηδική τηλεόραση, επειδή η αγορά είναι πολύ μικρή, σουηδικές εταιρίες συνεχίζουν τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον ψαρά Περ Αλγκρεν :« Αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση.Αυτός ο σολωμός είναι αδύνατον να πωληθεί στη Σουηδία.Ο κόσμος δεν τρώει πολύ σολωμό στη Σουηδία.Πρεπει να είναι κόκκινος και να δείχνει φρέσκος.Οπότε αυτή είναι η μόνη μας επιλογή.Η Γαλλία και η Δανία είναι πρόθυμες να τον αγοράσουν».

Γαλλική εταρεία ομολογεί πως είχε εισάγει περισσότερους απο 100 τόνους σουηδικού σολωμού τα έτη 2011 και 2012 λέγοντας πως κανείς δεν τους είχε πει πως αυτό ήταν παράνομο .

Σε αντίθεση με το κρέας αλόγου ο σολωμός με τα υψηλά επίπεδα διοξίνης έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών προκαλώντας καρκίνο και προβλήματα αναπαραγωγής.

www.zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...