Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

"Είναι πλέον κοινή διαπίστωση των περισσότερων δυνάμεων στον Ευρωπαϊκό Νότο ότι το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο"


Με τον Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο
συναντήθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λισσαβόνα, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση τη συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια λύση εξόδου από την κρίση, προκειμένου, όπως είπε, «να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». «Γιατί είναι αλλιώς όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε δεκαεπτά και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είναι πλέον κοινή διαπίστωση των περισσότερων δυνάμεων στον Ευρωπαϊκό Νότο ότι το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο και ότι με αυτή την πολιτική οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση».

«Και η Πορτογαλία αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση πια, όχι ίσως στο βαθμό που η Ελλάδα αντιμετωπίζει, αλλά κι εδώ έχουν τεράστια προβλήματα. Το ίδιο αντιμετωπίζουν και στην Ισπανία. Στην Ιταλία βρίσκονται μπροστά σε πολιτικά αδιέξοδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...