Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σπάνιο είδος καρχαρία πέθανε κατά τη διάρκεια γυρίσματος διαφημιστικού!!! Ποια είναι τα αίτια του θανάτου του;;;


Εξοργισμένες είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις στις ΗΠΑ με την εταιρία Kmart, αφού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός διαφημιστικού χρησιμοποιήθηκε ένας λευκοπτέρυγος καρχαρίας ο οποίος πέθανε λόγω υπερβολικού στρες.


O λευκοπτέρυγος καρχαρίας είναι είδος πολύ επιθετικό, αλλά και πολύ μοναχικό, όπως είχε παρατηρήσει ο γνωστός ωκεανογράφος Ζακ Υβ Κουστώ, ενώ ο πληθυσμός του ζώου έχει παρουσιάσει μεγάλη μείωση τα τελευταία χρόνια λόγω της αλίευσης του,αφού τα πτερύγια του θεωρούνται μοναδικό έδεσμα.

Γνωρίζοντας τη σπανιότητα του καρχαρία και τη δυσκολία προσαρμογής του με άλλα είδη στο χώρο, η Kmart μετέφερε το ζώο από τη Νέα Υόρκη σε εξωτερική πισίνα και όταν οι ηθοποιοί άρχισαν να βουτούν, το ζώο παρουσίασε έντονο στρες και τελικά πέθανε.

Μόλις παρατήρησαν τα πρώτα σημάδια στρες οι φροντιστές του έκαναν ένεση ανδρεναλίνης, του χορήγησαν οξυγόνο και τον απομάκρυναν από την πισίνα, ωστόσο τοζώο πέθανε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η οργάνωση American Humane Association (Aha), που είναι υπεύθυνη για την προστασία των ζώων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών γυρισμάτων, ανέφερε ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του καρχαρία, ενώ διέκοψε τα γυρίσματα μια ώρα μετά τις πρώτες ενδείξεις στρες, ωστόσο η φιλοζωική οργάνωση PETA έστειλε επιστολή στην Kmart, ζητώντας από την εταιρεία να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζώα για τις διαφημίσεις της.

«Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι κανείς δεν προστατεύει τα ζώα από την εκμετάλλευση, τα βασανιστήρια και τον θάνατο», τόνισε σε δηλώσεις της η αντιπρόεδρος της ΡΕΤΑ Λίζ Λέιντζ

Παράλληλα, η PETA έστειλε επιστολή και στην American Humane Association (AHA) στην οποία ανέφερε: «Οι καρχαρίες είναι ευαίσθητα ζώα που, σε συνθήκες αιχμαλωσίας, χρειάζονται εξειδικευμένο και ελεγχόμενο περιβάλλον. Δεδομένης της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης του είδους γιατί η AHA ενέκρινε τη μεταφορά και τη χρήση του καρχαρία»;

www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...