Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η Google στην αγορά των premium φορητών!!


Η Google αποφάσισε να μην περιοριστεί στην αγορά των φθηνών Chromebook και παρουσίασε το Chromebook Pixel, έναν premium φορητό υπολογιστή με εντυπωσιακή οθόνη και ιδιαίτερο σχεδιασμό.


Πρόκειται για το πρώτο Chromebook που σχεδιάστηκε από την ίδια την Google, και διαθέτει οθόνη αφής 12,85 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1700 pixel, με την εταιρεία να αναφέρει πως διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση που υπάρχει σε laptop. Έχει αναλογία 3:2 και Gorilla Glass για ανθεκτικότητα σε γρατσουνιές και κτυπήματα.

Ο σχεδιασμός του παραπέμπει αρκετά στο Macbook Pro, σε χαρακτηριστικά όπως το LED φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και τα ηχεία που δε φαίνονται.

Το Chromebook Pixel έχει επεξεργαστή Intel Core i5 και 4 GB μνήμη, ενώ η μπαταρία του σύμφωνα με την Google μπορεί να διαρκέσει εώς και πέντε ώρες. Όπως αναμενόταν, τρέχει το λειτουργικό Chrome OS.

Διαθέτει dual-band Wi-Fi, Bluetooth 3.0, δύο USB θύρες και μία SD, Mini Display Port και μία webcam ανάλυσης 720p που πλαισιώνεται από δύο μικρόφωνα.

Η Google θα κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις του Chromebook Pixel. Το Wi-Fi μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 32 GB, κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ και κοστίζει 1.299 δολάρια. Η δεύτερη έκδοση θα έχει επιπλέον LTE modem και δίσκο 64 GB στην τιμή των 1.499 δολαρίων. Η Google, συμπεριλαμβάνει μέσα στην τιμή και 1TB αποθηκευτικού χώρου για τρία χρόνια, μέσω του Google Drive.


e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...