Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Kύπρος: Έρημοι δρόμοι στη Λευκωσία, "στεγνώνει" η αγορά


«Στραγγαλίζεται» μέρα με τη μέρα η αγορά της Κύπρου, στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων.


Έμποροι αναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματά τους, καθώς αδυνατούν να τα εφοδιάσουν με προϊόντα. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι ερημώνουν, τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα, μιας και οι πρατηριούχοι δεν δέχονται πλέον πιστωτικές κάρτες πάρα μόνο μετρητά. Εστιατόρια και σνακ μπαρ παραμένουν ανοιχτά, αλλά με αισθητά μειωμένη κίνηση.

Ορατός είναι ο κίνδυνος να «στεγνώσει» η αγορά, ενώ εμφανής είναι και η έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης. Γάλα μακράς διάρκειας, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι και κονσέρβες βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση. Με τον φόβο για τα χειρότερα να κυριαρχεί, οι Κύπριοι συνωστίζονται στα γκισέ των σούπερ μάρκετ. Τις τελευταίες μέρες η κατανάλωση έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30%, πάρα την κρίση ρευστότητας, καθώς οι πολίτες δίνουν προτεραιότητα στην επιβίωση.

«Φοβήθηκαν. Θέλουν να μαζέψουν τα απαραίτητα στο σπίτι», δηλώνει η ταμίας ενός καταστήματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης τονίζει: «Εγώ τα έβλεπα από καιρό. Ο κόσμος ο περισσότερος τα βλέπει. Δεν φοβάται, δεν εκπλήσσεται και δεν ελπίζει σε τίποτα. Απλώς, τρώει, πίνει και λέει ο Θεός θα μεριμνήσει για αύριο. Ο Θεός να τους ελεήσει όλους, να τους φωτίσει, να δούμε που θα πάμε».

«Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί για τυχόν ελλείψεις προϊόντων. Εμείς εφοδιαζόμαστε κανονικά. τα ράφια είναι όλα γεμάτα», σημειώνει ο Στράτος Χατζηχριστοφή, υπεύθυνος σούπερ μάρκετ.

Πηγή: http://xespao.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...