Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Καταστράφηκαν τόνοι από μπιφτέκια για προληπτικούς λόγους


Δεκαεξίμισι τόνοι μπιφτέκια δεσμεύτηκαν και στη συνέχεια καταστράφηκαν, λόγω του διατροφικού σκανδάλου που ξέσπασε με την πρόσμιξη αλογίσιου κρέατος.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών Χρίστος Χρίστου επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και δήλωσε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ποσότητα που είχε δεσμευθεί για προληπτικούς λόγους από την ίδια την εταιρεία στις αρχές Ιανουαρίου, λόγω του σάλου που είχε προκληθεί στην Ιρλανδία.

Είπε επίσης ότι πιθανόν η εταιρεία να προχώρησε στην καταστροφή της ποσότητας αυτής λόγω και του ενδεχομένου να έληγε σύντομα η προθεσμία κατανάλωσης. Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δεσμεύσει ποσότητες μπιφτεκιών από την Ιρλανδία και την Αγγλία μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και ζήτησαν από τις πέντε εταιρείες που τα εισάγουν, να διαβεβαιώσουν ότι δεν εμπλέκονται.

Οι τρεις εταιρείες, είπε, προσκόμισαν πιστοποιητικά με διαβεβαιώσεις ότι χρησιμοποιήθηκε κρέας από την τοπική παραγωγή, ενώ οι άλλες δύο δεν προσκόμισαν ακόμα πιστοποιητικά και οι ποσότητες που έφεραν παραμένουν δεσμευμένες.
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...