ΥΛΙΚΑ
375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι 70% περιεκτικότητα σε κακάο
150ml φρέσκο γάλα
220ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνουμε τη τάρτα ετοιμάζουμε τη ζύμη για τάρτα βάσει της συνταγής ζύμη για τάρτες.
Για τη γέμιση λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουµε το γάλα και την κρέµα γάλακτος να βράσουν. Βάζουμε το μίγμα με το γάλα στο μπολ με τα αυγά και το ανακατεύουμε.
Σουρώνουµε το µίγµα και το ρίχνουµε στη λιωµένη σοκολάτα. Προσθέτουµε το αλάτι, το κονιάκ και ανακατεύουµε για να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουµε το μίγμα µε προσοχή στην ψηµένη τάρτα.
Σβήνουµε το φούρνο (αφού τον είχαμε ήδη αναμμένο όταν κάναμε τη ζύμη για την τάρτα μας) και τοποθετούµε τη ταρτα στο ζεστό φούρνο για 40 λεπτά για να πήξει. Βγάζουµε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουµε να κρυώσει. Όταν κρυώσει τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι 70% περιεκτικότητα σε κακάο
150ml φρέσκο γάλα
220ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνουμε τη τάρτα ετοιμάζουμε τη ζύμη για τάρτα βάσει της συνταγής ζύμη για τάρτες.
Για τη γέμιση λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουµε το γάλα και την κρέµα γάλακτος να βράσουν. Βάζουμε το μίγμα με το γάλα στο μπολ με τα αυγά και το ανακατεύουμε.
Σουρώνουµε το µίγµα και το ρίχνουµε στη λιωµένη σοκολάτα. Προσθέτουµε το αλάτι, το κονιάκ και ανακατεύουµε για να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουµε το μίγμα µε προσοχή στην ψηµένη τάρτα.
Σβήνουµε το φούρνο (αφού τον είχαμε ήδη αναμμένο όταν κάναμε τη ζύμη για την τάρτα μας) και τοποθετούµε τη ταρτα στο ζεστό φούρνο για 40 λεπτά για να πήξει. Βγάζουµε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουµε να κρυώσει. Όταν κρυώσει τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου