Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ένας Έλληνας φαβορί για Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ!


Τα έτη 2006, 2008, 2009 και 2011 ήταν στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου του περιοδικού Time, ενώ πέρυσι ανακηρύχθηκε «Διευθυντής της χρονιάς».
Είναι διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, έμπιστος φίλος του Μπάρακ Ομπάμα και θεωρείται ο βασιλιάς της Wall Street. Από χθες είναι και φαβορί να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ (ο Τίμοθι Γκάιτνερ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει και δεύτερη θητεία).

Ο λόγος για τον Τζέιμι Ντίμον ή αλλιώς… Παπαδημητρίου! Ο 56χρονος τραπεζίτης έχει ελληνική καταγωγή και το πιο εύηχο (στα αγγλικά) Ντίμον προτιμήθηκε από τον Μικρασιάτη παππού του όταν ήρθε μετανάστης στις ΗΠΑ.

Ο Τζέιμι Ντίμον χαίρει της εκτίμησης της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς καθώς θεωρείται ο άνθρωπος για τα δύσκολα. Το παρατσούκλι του είναι «Mr Detail» (κύριος Λεπτομέρεια) το οποίο κέρδισε με την αξία του καθώς θέλει να έχει τα πάντα υπό τον απόλυτο έλεγχό του. Αυτό ακριβώς είναι που έκανε τον Γουόρεν Μπάφετ (τον γνωστό επιχειρηματία με την τεράστια επιρροή στους πολιτικούς κύκλους) να τον προτείνει χθες ως «ιδανικό» για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στη θέση του απερχόμενου Γκάιτνερ: «Πιστεύω ότι είναι το ιδανικό πρόσωπο για να κάνει τη δουλειά, ειδικά εάν συναντήσουμε προβλήματα στις αγορές. Όλοι οι ηγέτες παγκοσμίως θα είχαν εμπιστοσύνη σε αυτόν» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αδυναμία του τα ελληνικά πιάτα και ο απλός τρόπος ζωής

Ο 56χρονος Τζέιμι Ντίμον έπεσε... κάτω από τη μηλιά. Τόσο ο πατέρας του, Θεόδωρος, όσο και ο παππούς του εργάστηκαν σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες και τον μύησαν στην τέχνη της ελεύθερης αγοράς και της διοίκησης.

Μεγάλωσε στο Upper East Side και τελειώσε το σχολείο της Browning School. Σπούδασε Ψυχολογία και Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Tufts, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Harvard. Εκεί γνώρισε και τη σύζυγό του Τζούντι, με την οποία έχει τρία παιδιά: την Τζούλια, τη Λόρα και την Κάρα.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ο τρόπος ζωής του είναι πολύ απλός ενώ η ελληνική του καταγωγή φαίνεται... από χιλιόμετρα σε ότι αφορά την οικογενειακή ζωή αλλά και το φαγητό! Άλλωστε, για τις ελληνικές του ρίζες μιλάει πάντα με υπερηφάνεια!

Ο Τζέιμι Ντίμον είναι συχνός θαμώνας της ελληνικής ταβέρνας «Αύρα» στη Νέα Υόρκη, στην οποία συνήθως πηγαίνει με την οικογένειά του. Όπως λένε άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει, πολλά είναι τα ελληνικά πιάτα που λατρεύει. Ένα εξ αυτών και μια από τις μεγάλες του αδυναμίες, η σπανακόπιτα!
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...