Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Περιθώριο έως το τέλος του ερχομένου Ιανουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για την τακτοποίηση των ακινήτων τους


Περιθώριο έως το τέλος του ερχομένου Ιανουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για την τακτοποίηση των ακινήτων τους.
Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία της τακτοποίησης.
Η νέα παράταση - η 5η κατά σειρά - ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οπως έγινε γνωστό, διατηρείται η έκπτωση του 20% για το συνολικό ποσό του προστίμου για τους ιδιοκτήτες που επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του. Παράλληλα, όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καταβάλουν έως τις 31 Ιανουαρίου 2013 το 30% του προστίμου θα έχουν έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, όσοι από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καταβάλουν έως το τέλος του Ιανουαρίου το 30% του συνολικού προστίμου για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου, μπορούν είτε να το μεταβιβάσουν είτε να το πουλήσουν. Αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε μέχρι πρότινος, αφού για να γίνει οποιαδήποτε δικαιοπραξία έπρεπε προηγουμένως να έχει εξοφληθεί όλο το ποσό τού προστίμου.
Επίσης με τις νέες ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα περαίωσης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 με πληρωμή τού εναπομείναντος ποσού όλων των εντάξεων που έγιναν με τον νόμο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.
Οπως ανακοινώθηκε χθες, μέχρι τις 23 Αυγούστου είχαν υποβληθεί συνολικά 408.140 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαίρετων και έχουν εισπραχθεί 626.457.391,96 ευρώ (από τα τέλη υπαγωγής έχουν εισπραχθεί 202.636.400 ευρώ και από πρόστιμα 423.820.971 ευρώ).
Παρέμβαση εισαγγελέα στα καμένα. Ομως, κατεδάφιση αυθαιρέτων που «φυτρώνουν» σε καμένη γη εντός της Αττικής, σύλληψη των ιδιοκτητών τους και παραπομπή τους στο Αυτόφωρο είναι το τρίπτυχο της εισαγγελικής παραγγελίας, που καλούνται να εφαρμόζουν οι δασάρχες.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Σακελλάκος, σε μία προσπάθεια προστασίας των καμένων δασικών εκτάσεων και κυρίως των αναδασωτέων, έστειλε παραγγελία με αποδέκτες τους δασάρχες σε Πεντέλη, Πάρνηθα, Καπανδρίτι, Λαύριο, Αιγάλεω και Μέγαρα. Με αυτήν τους ζητεί:
n Να εποπτεύουν και να επιτηρούν αδιαλείπτως τις καμένες δημόσιες και ιδιωτικές δασικές εκτάσεις και τα δάση και μόλις αντιληφθούν την κατασκευή αυθαίρετου κτίσματος ή ακόμα και φύτευση ελαιοδένδρων να επεμβαίνουν.
n Να προβαίνουν στη σύλληψη και παραπομπή των υπαιτίων στις Εισαγγελίες, καθώς και στην κατάσχεση των μηχανημάτων ή των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν για τις αυθαίρετες κατασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...