Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παγωτίνια!

ΥΛΙΚΑ

1 πλάκα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος των 125 γρ. 

- παγωτό έτοιμο ή σπιτικό (δίπλα στις κατηγορίες θα βρείτε πάρα πολλά είδη για σπιτικό παγωτό)
- χαρτάκια για σοκολατάκια ή για μεγαλύτερα παγωτίνια τα χαρτάκια που ψήνουμε τα μπράουνις ή θήκες για παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων την σοκολάτα. 
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την ανακατεύουμε καλά και δυνατά για 2-3 λεπτά, ώστε να γυαλίσει και να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά που έχουν διασπαστεί από την θερμοκρασία *
Γεμίζουμε τις θήκες, χάρτινες ή πλαστικές, μέχρι επάνω με σοκολάτα και μετά τις γυρίζουμε ανάποδα πάνω από το μπώλ με την σοκολάτα. 
Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να κρατήσουμε στις θήκες μόνο όση σοκολάτα χρειαζόμαστε.

Τα βάζουμε σ’ ένα δισκάκι και βουρ στην κατάψυξη για 10 λεπτά. 
Τα βγάζουμε και τοποθετούμε στο κάθε ένα λίγο παγωτό του εμπορίου ή από αυτό που έχουμε φτιάξει και είναι ακόμη σε υγρή μορφή ή να μην είναι πολύ σκληρό για να μπορούμε να το δουλέψουμε. 
Τα βάζουμε πάλι στην κατάψυξη ώσπου να σφίξει το παγωτό. 
Ξαναλιώνουμε την σοκολάτα που μας έχει περισσέψει και βγάζουμε τις θήκες από το ψυγείο. 
Ρίχνουμε σοκολάτα προσεκτικά και μ' ένα κουταλάκι απλώνοντας την ώστε να καλυφθεί το πάνω μέρος και να ενώσει στα πλάγια με την ήδη υπάρχουσα σοκολάτα. 
Εάν έχουμε χρησιμοποιήσει πλαστικές θήκες, για να βγεί το σχέδιο ατόφιο πρέπει και την πρώτη φορά που ρίξαμε σοκολάτα αλλά και την δεύτερη να καθαρίσουμε την επιφάνεια με μια σπατουλίτσα.

Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και το παγωτό. 
Βγάζουμε τα παγωτίνια απο τις θήκες και τα τοποθετούμε μέσα σε χάρτινα θηκάκια. 
Εάν έχουμε φτιάξει παγωτίνια σε χάρτινες θήκες, μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε προσεκτικά την θήκη που είναι κολλημένη και το βάζουμε σε μια καινούρια.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...