Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η αποδοχή του μέτρου της σύνταξης στα 67 έτη θα κρίνει τις επόμενες ημέρες κατά πόσον θα κλειδώσει ή όχι το πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ στην ώρα του


Η αποδοχή του μέτρου της σύνταξης στα 67 έτη θα κρίνει τις επόμενες ημέρες κατά πόσον θα κλειδώσει ή όχι το πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ στην ώρα του.


Αν αποφασιστεί το εν λόγω μέτρο, η τρόικα θα δεχθεί άλλα μέτρα, για τα οποία εξακολουθεί να διατηρεί επιφυλάξεις. Να σημειωθεί ότι έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας είχαν συμφωνηθεί μέτρα περίπου 7,8 δισ. ευρώ και απέμενε ένα κενό περίπου 4 δισ. ευρώ.

Ο αγώνας δρόμου για να βρεθούν τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που απομένουν αρχίζει σήμερα και στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες 7 - 10 ημέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε χθες τηλεφωνικώς τους τρεις αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, τα οποία ο ίδιος αξιολόγησε ως θετικά, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δυναμική που δημιουργήθηκε για να επιτευχθεί τώρα συμφωνία με την τρόικα σε όλο το πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το πακέτο θα περιλαμβάνει την επιμήκυνση του προγράμματος του Μνημονίου κατά 2 χρόνια, έως το 2016.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...