Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μους πορτοκάλι σοκολάτα!

ΥΛΙΚΑ

2 πάτους παντεσπάνι
500 ml κρέμα γάλακτος
εσάνς πορτοκαλιού
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
λίγη ζάχαρη άχνη
1 πακέτο τυρί κρέμα
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Σιρόπι:
1 1/5 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεκινάμε με την κρέμα γάλακτος για να σφίξει...
Bάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι, την αφήνουμε και λιώνουμε την κουβερτούρα σε ben mari.
Mόλις κρυώσει την βάζουμε στην κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει.  Προς το τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και 2 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού.
Την αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και το βράζουμε 5'.  Μόλις κρυώσει ραντίζουμε τον πάτο από το παντεσπάνι και ρίχνουμε όλη την πραλίνα, βάζουμε και τον άλλον πάτο ξανά ραντίζουμε και βάζουμε από πάνω όλη τη μους, την στρώνουμε ωραία και την αφήνουμε 1 ώρα να σφίξει και μετά την στολίζουμε όπως θέλουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...