Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ταλιατέλλες με καλαμαράκια!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ταλιατέλλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1500γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσσα κομμένα σε ροδέλες
1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ

1 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη



Πλένω καλά τα καλαμαράκια με άφθονο νερό και τα αφήνω να στραγγίσουν.

Τσιγαρίζω σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τα πράσσα για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τα καλαμαράκια και τα σβήνω με το κρασί και το κονιάκ. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνω τα καλαμαράκια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και εάν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό.

Βράζω τις ταλιατέλλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις σουρώνω και τις ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σερβίρω τις ταλιατέλλες σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνω από πάνω τη σάλτσα με τα καλαμαράκια. Τρίβω φρέσκο πιπέρι και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...