Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αρκαδια: Εκκενώθηκαν χωριά σε πυρκαγια !


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στο χωριό Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία η οποία καίει δασική περιοχή. Η φωτιά κατευθύνεται προς άλλα χωριά και για το λόγο αυτό, εκκενώθηκαν το Βούτσι και ο Βουτσαράς.


Τραγικές στιγμές βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας και στις γύρω περιοχές, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε εκεί.

«Μέσα σε τρία λεπτά πήρε όλη η περιοχή φωτιά… Τώρα, ποιος και γιατί την  έβαλε δεν το γνωρίζω» δήλωσε ένας από τους κατοίκους του Ανεμοδουρίου, ενώ δεν έλειψαν και οι καταγγελίες που μιλούν για καθυστέρηση από τη πλευρά της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσει στο σημείο της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή επιχειρούν 25 οχήματα, 100 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς καθώς επίσης 11 υδροφόρες δήμων και σκαπτικά μηχανήματα.

«Κάποιο χέρι έβαλε τη φωτιά» εξομολογείται ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ερωτώμενος για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η πυροσβεστική προχώρησε στην άμεση εκκένωση των χωρίων Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Ρούτσα, ενώ πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σουλάρι.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέπεμψε SOS για να σταλούν άμεσα υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...