Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Tom Cruise: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός για το 2012

Πρώτος -και με διαφορά- στην ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes για τους 100 καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς στον κόσμο, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, είναι ο νεοϋορκέζος ηθοποιός,Tom Cruise.


Μάλιστα, ο Cruise κερδίζει σχεδόν τα διπλάσια από τον δεύτερο στη λίστα Leonardo DiCaprio, και ξαναμπαίνει «γερά» στο παιχνίδι των πιο χρυσοπληρωμένων αστέρων του Χόλυγουντ, μετά τη συμμετοχή του στο τελευταίο sequel του «Mission: Impossible», με τίτλο «Ghost Protocol».
Ο Αμερικανός ηθοποιός, που στις 3 Ιουλίου έκλεισε τα 50, σε αναμονή για το κατά πόσο το επικείμενο διαζύγιό του με την Katie Holmes θα επηρεάσει το τι έχει λαμβάνειν, κέρδισε -ούτε λίγο ούτε πολύ- 75 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Μαΐου του 2011 και Μαΐου του 2012, σύμφωνα με το Forbes.
Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες έντονα επάνω στον κινηματογραφικό αστέρα, μετά την αποκάλυψη ότι η αίτηση διαζυγίου της Katie Holmes συνοδεύεται και από τη διεκδίκηση της αποκλειστικής κηδεμονίας της κόρης τους, Suri. Αρκετοί στέκονται στις σχέσεις που δένουν τον Cruise με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, μεταξύ αυτών και ο μεγιστάνας των media Rupert Murdoch, που χαρακτηρίζει τις πρακτικές του συγκεκριμένου ρεύματος ως πρακτικές «σέχτας».
Το Forbes σημειώνει ότι ειδικά ο Cruise, λόγω του «Mission Impossible - Ghost Protocol», που βγήκε στις αίθουσες τον περασμένο Δεκέμβρη και απέφερε 700 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια κλίμακα, είχε μια καταπληκτική χρονιά από άποψη απολαβών.
Η αναγέννηση της καριέρας του ακολούθησε μετά από ένα ρεύμα αρνητικής δημοσιότητας που τον περιέβαλε τα τελευταία χρόνια, λόγω ενός επεισοδίου στο γνωστό talk show της Oprah Winfrey. Αρνητικό ρόλο είχαν παίξει και κάποιες απόψεις του σε σχέση με τη σαϊεντολογία, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας σε συνεντεύξεις και θεωρήθηκαν ασυνάρτητες.
Ο περσινός «ηγέτης» της λίστας, ο Leonardo DiCaprio, 37 ετών σήμερα, βρίσκεται φέτος αγκαλιά στη δεύτερη θέση με τον κωμικό Adam Sandler, 45 ετών, και οι δύο με απολαβές 37 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα εισοδήματα του DiCaprio «έπεσαν» μετά το «Inception» του 2010, που είχε αγγίξει τα 825 εκατομμύρια δολάρια σε κλίμακα παγκόσμιου box office, ενώ η τελευταία ταινία του «J. Edgar» δεν τα πήγε καλά σ’ αυτό το επίπεδο. Στο δε εισόδημα του Sandler προσμετράται η πληρωμή του για την ταινία του 2011 «Jack and Jill».
Ο πρώην επαγγελματίας παλαιστής Dwayne «The Rock» Johnson, 40 ετών σήμερα, έρχεται τέταρτος, με 36 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία «Fast Five», ενώ πέμπτος κατά σειρά έρχεται ο κωμικός Ben Stiller με 33 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...