Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Γιατί το facebook ανοίγει τον δρόμο για τη μοιχεία;


Παρακολουθείς τον σύντροφό σου κάθε φορά που ανοίγει τον υπολογιστή του; Έχεις θορυβηθεί από τις ιστορίες που ακούς καθημερινά για διαδικτυακές απιστίες;
Έχεις δίκιο.
Το «παράνομο» διαδικτυακό φλερτ ζει και βασιλεύει. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο συμπέρασμα συνηγορεί μια νέα αμερικανική έρευνα σύμφωνα με την οποία η αφοσίωση σε έναν σύντροφο, είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Οι ερευνητές ζήτησαν από πάνω από 5.000 χρήστες μιας ιστοσελίδας διαδικτυακών συνοικεσίων να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διαδικτυακή απιστία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων ομολόγησαν ότι είχαν απιστήσει διαδικτυακά, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα ότι είχαν απιστήσει στην πραγματική ζωή. Επίσης, πάνω από το 66% είπαν ότι κατέληξαν στο κρεβάτι με κάποιον που γνώρισαν στο ίντερνετ, ποσοστό που ανέβηκε στο 83% στην περίπτωση των γυναικών!
Οι ψυχολόγοι από την πλευρά τους θεωρούν πως η διαδικτυακή απιστία είναι απόλυτα φυσιολογική. Άλλωστε το facebook και όλα τα sites κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι παρά μια μικρογραφία του αληθινού κόσμου.
«Πιστεύω ότι όλοι αρχίζουν μια σχέση ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αλλά μετά μπαίνει στη μέση η αληθινή ζωή. Έρχονται τα παιδιά, οι λογαριασμοί του σπιτιού και οι καβγάδες. Όλοι κουράζονται, η επικοινωνία και το ερωτικό πάθος χάνονται» λέει η  καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Νταϊάν Γουισόκι. Άλλωστε η απιστία είναι παλιά όσο η ιστορία του ανθρώπου, Απλώς, το ίντερνετ δίνει περισσότερες ευκαιρίες για τη δημιουργία παράνομων σχέσεων. Επομένως η λύση δεν είναι να κλείσεις τον υπολογιστή σου, ούτε να παρακολουθείς τον σύντροφό σου κάθε φορά που αγγίζει το πληκτρολόγιο. Είναι καλύτερα να αφιερώσετε χρόνο στη σχέση σας, ώστε κανείς από τους δυο σας να μην αναζητήσει την ευτυχία έξω από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...