Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - Προάστιο της Δαμασκού βομβαρδίζει το καθεστώς Άσαντ


Στο βομβαρδισμό του προαστίου της Δαμασκού αλ Τελ, με πυραύλους και πυροβολικό, προχώρησαν τα ξημερώματα οι συριακές δυνάμεις προκειμένου να ανακαταλάβουν την περιοχή από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν πανικόβλητες τα σπίτια τους, ενώ επικοινωνίες και ηλεκτρικό ρεύμα έχουν διακοπεί. 
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο προάστιο, θεωρούνταν ως ασφαλές καταφύγιο για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων από τη Χομς, και από άλλα προάστια της Δαμασκού όπως η Ντούμα, οι οποίοι είχαν συρρεύσει στην Τελ τους προηγούμενους μήνες για να προστατευτούν από τις εχθροπραξίες. 
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Το προάστιο αλ Τελ, βρίσκεται οχτώ χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, και κατοικείται από σουνίτες μουσουλμάνους. Η τοπική οικονομία εξαρτάται από το συνάλλαγμα των σύρων μεταναστών που εργάζονται στη Σαουδική Αραβία. Η κωμόπολη έπεσε στα χέρια των ανταρτών την περασμένη εβδομάδα, μαζί με αρκετές άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.
Στο μεταξύ, χιλιάδες στρατιώτες του Μπασάρ αλ Άσαντ κατευθύνονται προς το Χαλέπι, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...