Καλοκαιράκι και οι περισσότεροι τείνουμε να αντικαθιστούμε ένα από τα δύο κύρια γεύματα της ημέρας με μία σαλάτα για να αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι.
Οι διατροφολόγοι ωστόσο προειδοποιούν ότι οι σαλάτες πολλές φορές έχουν περισσότερες θερμίδες και λιπαρά από τα κυρίως γεύματα, γι’ αυτό και προτείνουν τρόπους να τις κάνουμε πιο υγιεινές.
Οπως εξηγούν, οι μεγαλύτερες «παγίδες» κρύβονται στο τυρί και τα κρουτόν που προστίθενται σε αυτές, όπως άλλωστε και στα λιπαρά dressing.
Για τον λόγο αυτό οι διατροφολόγοι συνιστούν να προτιμάμε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έναντι των πιο ανοιχτόχρωμων και να αντικαθιστούμε τα κρουτόν με κριτσίνια, που χαρίζουν γεύση χωρίς υπερβολικές θερμίδες και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, διατηρώντας την αίσθηση κορεσμού στο στομάχι μας για περισσότερη ώρα.
Επιπλέον, συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το τυρί και να περιορίζουμε την πρωτεΐνη σε μια άπαχη πηγή, όπως το ψητό κοτόπουλο ή τα ασπράδια αβγών που έχουν λιγότερες θερμίδες.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μερικά «υγιεινά» λιπαρά, με τη μορφή ξηρών καρπών ή μερικών λεπτών φετών αβοκάντο, ενώ σε ό,τι αφορά το dressing, θα πρέπει να περιοριζόμαστε στις σπιτικές βερσιόν, με βάση το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα σε συνδυασμό με φρέσκα βότανα.
Espressonews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου