Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Εβδομηντάρισε ο Χάρισον Φορντ : Λιγα λογια για την ζωη του εως τα 70!


Εβδομηντάρισε ο Χάρισον Φορντ! Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε ούτε να συνεχίσει να κρατάει το μαστίγιο του «Ιντιάνα Τζόουνς» ούτε να μπλέκεται σε νέες, κινηματογραφικές περιπέτειες. 

Στις 13 Ιουλίου ήταν τα γενέθλια του διάσημου ηθοποιού και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον Τύπο ούτε και από τους θαυμαστές του. 
Ο χαρισματικός «Χάρι» παραμένει επαγγελματικά ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της βιομηχανίας του Χόλιγουντ και, παρά τα χρόνια που τον βαραίνουν, συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους πιο ωραίους άνδρες της showbiz. 
Οσο οι ασημένιες του ανταύγειες πληθαίνουν τόσο ανεβαίνουν οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της γοητείας. Κοιτώντας πίσω στον χρόνο, ο Χάρισον Φορντ έχει να παινεύεται για την πληθώρα των καλών και εμπορικών ταινιών που έχει κάνει. Ταινίες-σταθμός στα κινηματογραφικά δρώμενα και με εισπρακτικά ρεκόρ, όπως «Ο Πόλεμος των Αστρων», «Εργαζόμενο κορίτσι» το 1988, «Αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου» το 1990, «Ο Φυγάς» το 1993, «Air Force One» το 1997 και «Ενοχο μυστικό» το 2000 με σκηνοθέτη τον μετρ Ρόμπερτ Ζεμέκις. 
Ο Φορντ έχει προταθεί για Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1995 για την ταινία «Μάρτυρας εγκλήματος» και έχει και τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, ενώ έχει πάρει Χρυσή Σφαίρα το 2002 για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Από την άλλη, ο Φορντ έχει έναν ακόμα λόγο να νιώθει υπερήφανος: μέσα στο αδηφάγο Χόλιγουντ κατάφερε να διατηρήσει μια σχετικά ήρεμη προσωπική ζωή, αν και στο βιογραφικό του έχουν καταγραφεί τρεις γάμοι και πέντε παιδιά, το ένα μάλιστα υιοθετημένο. 
Ποτέ δεν μπλέχτηκε σε σκάνδαλα και ο μεγάλος θόρυβος γύρω από το όνομά του γινόταν πάντα για τις ταινίες του, όπου ο Χάρισον Φορντ άφηνε την ανεξίτηλη σφραγίδα του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι ο ηθοποιός με τη μεγαλύτερη περιουσία από τις ταινίες του. Με άλλα λόγια, αναλογικά με άλλους συναδέλφους του είναι ο ηθοποιός που έχει βγάλει τα περισσότερα χρήματα από τη δουλειά του. 
Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια τόσο ο Ιντι κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Πρόσφατα μάλιστα, ειδικά για τα γενέθλιά του ένας φανατικός θαυμαστής του δημιούργησε έναν ιστότοπο ειδικά για τον Χάρισον Φορντ και για εκείνους που τον λατρεύουν σαν θεό τους. Εν όψει της 13ης Ιουλίου, ο ιστότοπος παρέθεσε με κάθε λεπτομέρεια ταινίες από τη μέχρι τώρα πορεία του αλλά και μελλοντικές παραγωγές όπου θα πρωταγωνιστεί ο Φορντ. 
Σε εισαγωγικό σημείωμα που εμφανίζεται όταν μπαίνει κάποιος στο http://absoluteharrisonford.com ο δημιουργός του site λέει ότι ακολουθεί τον Χάρισον Φορντ από το 1990 και πως υπήρξαν φορές που στάθηκε δίπλα στον απόλυτο σταρ, όπως λέει. Από αυτήν του την άποψη προκύπτει και το «absolute» στη διεύθυνση του ιστότοπου. 
Πέμπτος Ιντιάνα και άλλες νέες ταινίες 
Για πέμπτη φορά στην καριέρα του ο Χάρισον Φορντ θα υποδυθεί τον Ιντιάνα Τζόουνς. Εμπειρος πια και άφοβος, όπως ήταν όταν ξεκίνησε τις περιπέτειές του ως νεαρός Ιντιάνα Τζόουνς, ο διάσημος αρχαιολόγος θα εμπλακεί ξανά σε επικίνδυνες και γεμάτες ανατροπές εξερευνήσεις. Θα κάνει ό,τι έκανε και ο κινηματογραφικός πατέρας του, ο Σον Κόνερι, όταν τον βοηθούσε στις πρώτες ταινίες «Ιντιάνα Τζόουνς». Τότε, ο νεαρός Ιντι (Χάρισον Φορντ) ήταν ακόμα άπειρος. 
Ο εγκέφαλος της υπόθεσης ήταν ο πανέξυπνος πατέρας του, δημιουργώντας έτσι ένα ανεπανάληπτο δίδυμο με τον γιο του. Αν και ο πέμπτος «Ιντιάνα Τζόουνς» έχει ανακοινωθεί, το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα είναι άγνωστο, όπως και το πότε θα βγει η ταινία στις οθόνες. 
Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ πάντως έχει επιβεβαιώσει ότι ο Τζορτζ Λούκας επιμελείται το σενάριο, σε μια προσπάθεια να κάνει καλύτερη εντύπωση από αυτό του 2008 στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου», το οποίο έπασχε σεναριακά, κάτι που παραδέχθηκε εκ των υστέρων βεβαίως και ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ. 
Παρά τα εβδομήντα χρόνια του πάντως, ο Χάρισον Φορντ παραμένει εξαιρετικά ενεργός ως ηθοποιός, αφού μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να βγουν τρεις νέες ταινίες του. Το «Ender’s Game» θα βγει τον Νοέμβριο του 2013, το «42», το οποίου τα γυρίσματα γίνονται τώρα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2013, και το «Paranoia», το οποίο έχει τελειώσει και είναι στη φάση του μοντάζ. 
Η ταινία αυτή θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Επίσης, μια άλλη, μελλοντική παραγωγή που έχει ανακοινωθεί επισήμως είναι το «Black Hats», ενώ θωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα γυριστεί και δεύτερο «Blade Runner», με πρωταγωνιστή πάλι τον Ρικ Ντέκαρντ, που ενσάρκωνε ο Χάρισον Φορντ στην πρώτη ταινία πριν από είκοσι χρόνια. 
Τρεις γάμοι, πέντε παιδιά και ένα διαζύγιο... για Forbes 
Ο χάρισον Φορντ έχει δύο γιους, τον Μπέντζαμιν και τον Γουίλαρντ, που απέκτησε από τον γάμο του με την πρώτη σύζυγό του Μαίρη Μαρκουάρντ. Ο δεύτερος γάμος του με τη σεναριογράφο Μελίσα Μάθισον, που κράτησε δεκαέξι χρόνια, του έφερε άλλα δύο παιδιά, τον Μάλκολμ και την Τζόρτζια. Το διαζύγιό του από τη Μελίσα το πλήρωσε ογδόντα πέντε εκατομμύρια δολάρια, κατακτώντας έτσι και την 4η θέση στη λίστα του Forbes με τα πιο ακριβά διαζύγια. 
Ο τρίτος γάμος του με την ηθοποιό Καλίστα Φλόκχαρτ πριν από δύο χρόνια ήταν αναμενόμενος, αφού ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι στο πρόσωπο τής κατά είκοσι δύο χρόνια νεότερής του Καλίστα είχε βρει τη γυναίκα της ζωής του. Παντρεύτηκαν με μια λιτή γαμήλια τελετή στο Νέο Μέξικο και τους διάσημους ηθοποιούς πάντρεψε ο ίδιος ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Μπιλ Ρίτσαρντσον. 
Στους ελάχιστους που παρευρέθηκαν σε αυτόν τον γάμο ήταν και ο 10χρονος τότε γιος τους, ο Λίαμ Φορντ. Η Φλόκχαρτ υιοθέτησε τον Λίαμ το 2001 και το 2005 ο μικρός πήρε το επίθετο Φορντ. 
Ο Χάρισον Φορντ υιοθέτησε τον μικρό λίγους μήνες μετά τη γνωριμία του με την Αμερικανίδα ηθοποιό. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2009, ο Φορντ έκανε πρόταση γάμου στην τηλεοπτική Ally McBeal και ενάμιση χρόνο μετά επισημοποίησαν τη σχέση τους.
Η «αθέατη» πλευρά του «Χάρι»
- Το Χόλιγουντ τον αποκαλεί με το παρατσούκλι «Χάρι».
- Παρά το αθλητικό στιλ του, ο Χάρισον Φορντ δεν ήταν ποτέ αθλητικός τύπος! Η γυμναστική δεν είναι στα ατού του, ούτε ήταν ποτέ. Ως μαθητής έπαιρνε πάντα C στη γυμναστική.
- Του αρέσει να παίζει ρόλους που έχουν σχέση με την εξυπνάδα και το μυαλό και όχι με τη μυϊκή δύναμη. 
- Πριν γίνει ηθοποιός, ήταν ξυλουργός. Τον προτιμούσαν όλοι στο Λος Αντζελες και δεν προλάβαινε να κλείνει δουλειές. Το σπίτι του μάλιστα, μια λευκή, ξύλινη οικία στο ράντσο του στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, το έχει κατασκευάσει ο ίδιος. 
- Τα πιο πολλά δόντια του είναι ψεύτικα. Οχι τώρα που μεγάλωσε αλλά από τα νιάτα του!
- Εχει δίπλωμα πιλότου για μονοκινητήριο αεροπλάνο και για ελικόπτερο! Με το ελικόπτερό του μάλιστα έχει διασώσει και μια 20χρονη, που κόντευε να πεθάνει από αφυδάτωση στο βουνό Τέιμπλ, κοντά στο ράντσο του.
- Η δεύτερη γυναίκα του, η Μελίσα Μάθισον, είχε γράψει το σενάριο του περίφημου «E.T., ο Eξωγήινος» και ο Χάρισον Φορντ την παρότρυνε να το δείξει στον Σπίλμπεργκ.
- Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες του 2001, ήταν ο πιο πλούσιος άνδρας ηθοποιός στον κόσμο.
- Οι ταινίες του έχουν κάνει εισπρακτικό ρεκόρ με 3,8 δισ. δολάρια!
- Η καταγωγή του από τη μητέρα του είναι Ρωσοεβραϊκή και από τον πατέρα του Ιρλανδογερμανική.
- Οι αγαπημένοι του ηθοποιοί είναι ο Γκρέγκορι Πεκ και ο Γκάρι Κούπερ. 
- Είναι κολλητός φίλος του Μπιλ Κλίντον και πολλές φορές παίζουν γκολφ μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...