ΥΛΙΚΑ
Λεμόνι: 1 μέτριο
Μανταρίνι: 1 μέτριο, λεπτόφλουδο
Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Βούτυρο: 115 γρ. και λίγο επιπλέον για το ταψί
Αυγά: 4 μεγάλα
Βανίλια: 1 κάψουλα
Σφολιάτα: 1 φύλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ξεπαγώνετε την σφολιάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί, τέτοιου μεγέθους, ώστε το φύλλο της σφολιάτας να καλύπτει τον πάτο και 3 - 4 εκατοστά τα τοιχώματά του. Στρώνετε μέσα τη σφολιάτα.
2. Πλένετε καλά το μανταρίνι και το λεμόνι. Κόβετε το μανταρίνι ολόκληρο στα 4 κι αν έχει κουκούτσια τα βγάζετε. Βγάζετε το ξύσμα από το λεμόνι με ζέστερ ή κόβετε με μαχαίρι μόνο το κίτρινο της φλούδας. Καθαρίζετε το λεμόνι από το άσπρο φλούδι. Πετάτε το άσπρο φλούδι και κόβετε τη σάρκα σε κομμάτια. Αν έχει κουκούτσια τα πετάτε.
3. Βάζετε σε μπλέντερ, το μανταρίνι, το ξύσμα και τη σάρκα του λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και την βανίλια. Τα χτυπάτε, να λιώσουν τα φρούτα και να πάρετε ένα ομοιογεννές μείγμα.
4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, μέσα στη σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σεβρίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζαχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Radicio.gr
Λεμόνι: 1 μέτριο
Μανταρίνι: 1 μέτριο, λεπτόφλουδο
Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Βούτυρο: 115 γρ. και λίγο επιπλέον για το ταψί
Αυγά: 4 μεγάλα
Βανίλια: 1 κάψουλα
Σφολιάτα: 1 φύλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ξεπαγώνετε την σφολιάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί, τέτοιου μεγέθους, ώστε το φύλλο της σφολιάτας να καλύπτει τον πάτο και 3 - 4 εκατοστά τα τοιχώματά του. Στρώνετε μέσα τη σφολιάτα.
2. Πλένετε καλά το μανταρίνι και το λεμόνι. Κόβετε το μανταρίνι ολόκληρο στα 4 κι αν έχει κουκούτσια τα βγάζετε. Βγάζετε το ξύσμα από το λεμόνι με ζέστερ ή κόβετε με μαχαίρι μόνο το κίτρινο της φλούδας. Καθαρίζετε το λεμόνι από το άσπρο φλούδι. Πετάτε το άσπρο φλούδι και κόβετε τη σάρκα σε κομμάτια. Αν έχει κουκούτσια τα πετάτε.
3. Βάζετε σε μπλέντερ, το μανταρίνι, το ξύσμα και τη σάρκα του λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και την βανίλια. Τα χτυπάτε, να λιώσουν τα φρούτα και να πάρετε ένα ομοιογεννές μείγμα.
4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, μέσα στη σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σεβρίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζαχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Radicio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου