Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Χοιρινές Μπριζόλες με δεντρολίβανο και θυμάρι!

ΥΛΙΚΑ
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο και χωρίς υπερβολικό λίπος
3 φρέσκα κλωναράκια δεντρολίβανο 
5 φρέσκα κλωναράκια θυμαριού 
½ κόκκινη πιπεριά πολτοποιημένη
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα φύλλα από το θυμάρι και το δεντρολίβανο με τη λαβή του μαχαιριού για ν' απελευθερώσουμε τη γεύση από τα φύλλα. Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε τη μαρινάδα προσθέτοντας θυμάρι, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, και την πολτοποιημένη πιπεριά. Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις αφήνουμε να ανακατευτούν με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (ή μέχρι 4 ώρες, απλά φροντίζουμε να γυρνάμε τις χοιρινές μπριζόλες κάθε 1 ώρα).Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα.
    
Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις σκουπίζουμε με λίγο χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια. Ρίχνουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο στις χοιρινές μπριζόλες, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι. Τσιγάρίζουμε για περίπου 3 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 3 λεπτά. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που έχουν οι μπριζόλες. Όταν είναι έτοιμο το κρέας τιε βγάζουμε από το φούρνο. Βάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Για τη σάλτσα:

Τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα υπόλοιπα φύλλα από το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Προσεκτικά προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τις χοιρινές μπριζόλες και σερβίρουμε αμέσως.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγη : ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...