Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Χοιρινό με σέληνο!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1.200 γρ. σέλινο κομμένο σια 2 κατά μήκος
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι


Για το αβγολέμονο:
λεμόνι, το χυμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και το γυρίζουμε απ' όλες τις πλευρές. Μόλις απορροφήσει το νερό, ρίχνουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας συνέχεια και δυνατά το αυγολέμονο για να μη μας κόψει. Μόλις γίνει το φαγητό, το περιχύνουμε με το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα ν' ανακατευτει καλά και να πάει παντού.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...