Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Πως καταλαβαινουμε αν η θάλασσα είναι μολυσμένη;


Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θάλασσα και το μπάνιο.
Είναι το πρώτο πράγμα που περνάει στο μυαλό μας μόλις ανέβει λίγο ο υδράργυρος. Όμως το κολύμπι κρύβει κινδύνους, ειδικά αν δεν προσέχουμε που βουτάμε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να εντοπίσετε τα μολυσμένα νερά και να τα αποφύγετε.
Το πρώτο σημάδι φαίνεται από την ακτή. Αν είναι γεμάτη σκουπίδια τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ισχύει το ίδιο και για τα νερά. Γι’ αυτό διαλέξτε καθαρές παραλίες και κυρίως προσπαθήστε να μην δημιουργείτε και εσείς οι ίδιοι σκουπίδια. Μία σακούλα δίπλα από την ομπρέλα για τις συσκευασίες από τα σνακ και τις γόπες μπορεί να λύσει το πρόβλημα.
Αν το χρώμα της θάλασσας πρασινίζει, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι γεμάτη με σάπια φύκια, ενώ αν ιριδίζει τότε πολύ πιθανό να έχει πίσσα, πετρέλαιο ή απόβλητα.
Παράλληλα στο βυθό της θάλασσας υπάρχει υδράργυρος και μόλυβδος, στοιχεία άκρως επικίνδυνα για τον οργανισμό μας. Γι’ αυτό συνιστάται να μην παίζετε με την άμμο που βρίσκεται στο βυθό.
Φυσικά υπάρχουν και σημάδια που δείχνουν πως μία θάλασσα είναι καθαρή. Οι αχινοί για να επιβιώσουν χρειάζονται καθαρά νερά, οπότε η παρουσία τους δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα.
Επίσης αν υπάρχουν ρεύματα αυτό σημαίνει πως το νερό ανανεώνεται και καθαρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...