Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Προειδοποίηση Γιούνκερ: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα δείτε διαφορετική στάση


Αν αυτή τη φορά οι συμφωνηθέντες όροι δεν γίνουν σεβαστοί, η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική


Ευθεία προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτή η συμφωνία είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας.

«Αν αυτή τη φορά οι συμφωνηθέντες όροι δεν γίνουν σεβαστοί, η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα και ρεαλισμό και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών και των συμφωνιών που έχουν συναφθεί».

Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και πως η ανεργία στην Ευρώπη παραμένει πολύ υψηλή. «Η ελληνική κρίση δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά. Η κοινωνική συνοχή είναι επίσης κομβικής σημασίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γιούνκερ υποστήριξε ότι η ΕΕ είναι ικανοποιημένη που έχει μέλος της την Ελλάδα και πως ενοχλείται από τα σχόλια των τελευταίων μηνών που την θέλουν να αποχωρεί από το ευρώ και την ΕΕ. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «αν δεν είχαμε πει δυνατά και ξεκάθαρα ότι το Grexit δεν ήταν επιλογή, θα μπορούσε να είχε συμβεί».
ΠΗΓΗ :http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...