Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Θα ζητήσει από την τρόικα να «παγώσουν» απολύσεις στο δημόσιο και περικοπές, τουλάχιστον μέχρι να περάσει το καλοκαίρι και να φύγουν οι τουρίστες

Ακόμη και τα «μπάνια του λαού», την περίφημη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «επιστρατεύει» το περιοδικό Spiegel για να περιγράψει την εκτίμηση πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την τρόικα να «παγώσουν» απολύσεις στο δημόσιο και περικοπές, τουλάχιστον μέχρι να περάσει το καλοκαίρι και να φύγουν οι τουρίστες.

«Ανησυχία για τις διακοπές: Η Ελλάδα ''παγώνει'' τις περικοπές για ένα... καλοκαιρινό διάλειμμα» είναι ο τίτλος του Spiegel Online που για να κάνει πιο θελκτικό το θέμα του, έχει βάλει φωτογραφία από παραλία της Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με το Spiegel, η κυβέρνηση φοβάται την κοινωνική αναταραχή, το ενδεχόμενο απεργιών και διαδηλώσεων εξαιτίας των επερχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, την ώρα που στη χώρα θα βρίσκονται 17 εκατομμύρια τουρίστες. 

Στο άρθρο του γερμανικού περιοδικού αναφύεται πως ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει νέα παράταση στις απολύσεις από την τρόικα, υπό το φόβο πως αν δεν το κάνει και επικρατήσει κοινωνική αναταραχή θα προκληθεί ζημιά στην τουριστική βιομηχανία, στην οποία η κυβέρνηση ποντάρει πάρα πολλά. 

«Η Ελλάδα περιμένει αυτό το καλοκαίρι αριθμό ρεκόρ τουριστών. Εκτιμάται ότι τις ομορφιές της Ελλάδας θα απολαύσουν 17 εκατομμύρια επισκέπτες, από τους οποίους 2,5 εκατ. θα προέρχονται από τη Γερμανία. Μια επιτυχημένη περίοδος διακοπών, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανατροπή, καθώς για έκτη συνεχή χρονιά η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση», γράφει ο συντάκτης. 

«Στην ελληνική πολιτική, το καλοκαίρι έχει τις παραδόσεις του. Θυμηθείτε τα μπάνια του λαού, κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου», σημειώνει 

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Ειδικά η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και οι σχετικές απολύσεις ήταν πάντα ένα πολύ δύσκολο θέμα», αναφέρεται σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας. 

Τέλος, ο συντάκτης αναφέρεται και στο ότι μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί μόλις 99 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις για τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα, ελάχιστα έχουν γίνει.


Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...