Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αγκελα Μέρκελ : Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Ανώμαλη προσγείωση για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που καλλιεργεί σενάρια νέου κουρέματος , μετά τις γερμανικές εκλογές.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kentrinews.gr, η Αγκελα Μέρκελ σε μυστική συνάντηση που είχε, πρόσφατα στην καγκελαρία με 5 έλληνες δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Όπως είπε η γερμανίδα καγκελάριος θα «υπάρξουν άλλου είδους διευκολύνσεις, αλλά όχι κούρεμα».
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς και το ραντεβού με τους δημοσιογράφους το έκλεισε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.


Σύμφωνα με συμμετέχοντα στη συζήτηση, η Μέρκελ παρότι μίλησε με θερμά λόγια για τα βήματα που έχει κάνει η Αθήνα, δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, όπως τόνισε, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και για την κωλυσιεργία της κυβέρνησης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.
Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ο ένας από τους δημοσιογράφους είναι, όπως ακούγεται στο οικονομικό ρεπορτάζ, και άτυπος σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Πράγμα που σημαίνει πως ο Στουρνάρας μάλλον γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι δεν θα γίνει νέο κούρεμα για το ελληνικό χρέος.
Και το ερώτημα είναι γιατί καλλιεργεί σενάρια περί κουρέματος;
Γιατί συνεχίζει να παραπλανεί τους πολίτες;
Εκτός κι αν ο φίλος του δημοσιογράφος και άτυπος σύμβουλός του, δεν του είπε τίποτα για τη συνάντηση που είχαν με την Μέρκελ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...