Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Κατέστρεψαν πυραμίδα των Μάγια ηλικίας 3.200 ετών για να φτιάξουν δρόμο!


Σε μια ασύλληπτη ενέργεια προχώρησε τεχνική εταιρεία στο Μπελίζε η οποία κατέστρεψε πυραμίδα των Μάγια ηλικίας 3.200 ετών προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα υλικά της για κατασκευή δρόμου. 


Ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Μπελίζε, όπου βρισκόταν η πυραμίδα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας ενώ δήλωσε σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρυσε.

«Ήταν σαν ένα χτύπημα στο στομάχι, ήταν απαίσιο. Γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι πέτρες από κάποιο άλλο σημείο;» διερωτήθηκε ο κ. Άουβε μετά την καταστροφή της πυραμίδας ύψους 33 μέτρων.

Ο διευθνυτής του Ινστιτούτου υπσοτηρίζει πως τα ερείπια ήταν πασίγνωστα και η περιβάλλουσα περιοχή δεν διέθετε υψώματα. 

«Αυτοί οι άνδρες γνώριζαν, ότι επρόκειτο για ένα ιστορικό κτίσμα. Ήταν απλά μία καταραμένη τεμπελιά», συμπλήρωσε ο Άουβε, αναφερόμενος στους εργάτες που γκρέμισαν το μνημείο με μηχανήματα οδοποιίας. . Ο ιδιοκτής της τεχνικής εταιρίας δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν γνώριζε ότι εκεί βρισκόταν πυραμίδα.

«Αυτή είναι μία από τις χειρότερες καταστροφές που έχω δει στα 25 χρόνια της δουλειάς μου στο Μπελίζ,» δήλωσε ο Τζον Μόρις αρχαιολόγος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας.

www.tragiko.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...