Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κρέας αλόγου σε συσσίτια άπορων!


Μετά τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν δοκιμάσει κεμπάπ... αλόγου χωρίς να το γνωρίζουν, ήρθε η σειρά των απόρων του δήμου Θεσσαλονίκης να αρχίσουν να αναρωτιούνται τι τους σερβίρουν.


Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μάτη, με την οποία ζητεί να μάθει εάν στα συσσίτια του δήμου διοχετεύτηκαν κεφτεδάκια από κρέας αλόγου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μάτη, εντοπίστηκαν θετικά δείγματα ως προς την παρουσία DNA αλόγου στα «κεφτεδάκια Ναπολιτέν κατεψυγμένα, σε συσκευασία βάρους 2 kgr, με αριθμό παρτίδας 06021339, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «Special Εδέσματα Α.Ε.». Πρόκειται για την εταιρεία που ύστερα από διαγωνισμό της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την προμήθεια παροχής συσσιτίου σε απόρους, αστέγους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες.

«Στα συγκεκριμένα δείγματα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% και όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη-μέλη να ενημερώσουν το Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), όταν εντοπίζεται παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%» αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος στην ερώτησή του, την οποία απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου. Σημείωσε, τέλος, ότι σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία οφείλει να προμηθεύσει τον δήμο με 87.850 γεύματα (350 άτομα x 251 ημέρες x 2,19 ευρώ το γεύμα)!

Πάντως μετά τον ντόρο που προκλήθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία βεβαίωσε ότι ουδέποτε διέθεσε το συγκεκριμένο είδος φαγητού. «Οσον αφορά τη συνεργασία της επιχείρησής μας με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διαθέσαμε σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού (κεφτεδάκια Ναπολιτέν), καθώς η μεταξύ μας σύμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο θερμά φαγητά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη (κιμάς) και διατίθενται αυθημερόν, και όχι κατεψυγμένα προϊόντα» διευκρινίζει, από την πλευρά της, η εταιρεία με έγγραφο που απέστειλε.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...