Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Βέτο» έθεσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ενάντια στην παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ


«Βέτο» έθεσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης και τάχθηκαν με δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στην παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.


Το θέμα όπως είπαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν συζητήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ενστερνιστούν την άποψη που διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών χθες το πρωί μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. «Για λόγους ρεαλισμού ναι» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας στο ερώτημα αν επιμένει στην εισήγηση του για παράταση στο «χαράτσι».

Η απάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ήρθε λίγες ώρες αργότερα. Ο Ευ. Βενιζέλος απέρριψε το αίτημα της τρόικας, «πρέπει να πάμε σε ένα ενιαίο φόρο ακινήτων» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει «μια οριστική, θεσμική λύση».

Κατηγορηματικά αντίθετος ήταν και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος θεωρεί την παράταση στο «χαράτσι» ως νέο μέτρο. «Η διαφωνία μου είναι δεδομένη. Το ειδικό τέλος τελειώνει τον Μάιο και εάν επαναληφθεί θα πρόκειται για νέο μέτρο. Και τέτοιο νέο μέτρο δεν πρέπει να υπάρξει. Ο ειδικός φόρος ακινήτων είναι δυνατόν να έχει το ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα».

Η αρνητική στάση των δύο κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να δημιουργήσει τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή καθώς στις αρχές Απριλίου η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα και όπως όλα δείχνουν θα επιμείνει στην παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους και του 2013 μέσω της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...