Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο Φρανκφούρτης!!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ 2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τα λουκάνικα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...