Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μαρινάκης: «Είμαι ο τελευταίος πρόεδρος που θα ματώσει οικονομικά»


Η  οικονομική εξυγίανση του Ολυμπιακού είναι  το μεγάλο στοίχημα του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος θέλει την ΠΑΕ  σε κάποια στιγμή να είναι αυτόνομη και να λειτουργεί βάσει εσόδων και εξόδων.
Αυτό επεσήμανε μιλώντας στους  κατόχους διαρκείας.

«Οταν αναλάβαμε, ο Ολυμπιακός είχε σοβαρό οικονομικό άνοιγμα και χρειάστηκε, πέρα από  την αγορά, να επενδύσω τεράστια ποσά, άνω των 60 εκατ. ευρώ, σε μία εποχή  που η Ελλάδα και η Ευρώπη βιώνουν μία τεράστια οικονομική κρίση. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξυγιάναμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, πληρώσαμε τα βάρη του παρελθόντος, όταν οι αντίπαλοί μας υποθήκευαν το μέλλον τους. Είπα από την αρχή ότι θέλω να είμαι ο τελευταίος πρόεδρος που θα ματώσει οικονομικά. Θέλω να δημιουργήσω έναν Ολυμπιακό αυτάρκη. Και αφού μιλάμε για τα οικονομικά, να πούμε και κάτι» και προσέθεσε αναφερόμενος στα έσοδα από το Τσάμπιονς Λήγκ:

« Για να τελειώνουμε  με αυτή την καραμέλα που λέει "τι γίνονται τα 25 εκατ. του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο". Τα 20-22 εκατ. ευρώ τον χρόνο από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν καλύπτουν ούτε το 40% του μπάτζετ που έχει η ομάδα, που ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή που τα έσοδα μειώνονται δραματικά. Για παράδειγμα, από τα εισιτήρια έχουν μειωθεί από τα 22 εκατομμύρια που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, σε λιγότερα από 10 τη χρονιά που διανύουμε. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία για τα έσοδα του Ολυμπιακού και την όποια κερδοφορία, ενώ οι άλλοι έχουν ζημιές. Ζημιές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σημαίνει αυστηρό οικονομικό έλεγχο από την UEFA, επιβολή περιορισμών και ύστερα από μία περίοδο χάριτος, αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, δείτε ΑΕΚ, Αρη από την Ελλάδα, αλλά και τη Μάλαγα από την Ευρώπη» και προσέθεσε:

« Ακόμη και  αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει στο  μέλλον κέρδη, αυτό δεν σημαίνει κέρδη για τον μέτοχο, δηλαδή μερίσματα. Ο Ολυμπιακός έχει συσσωρευμένες ζημιές και δεν μπορεί να μοιράσει μερίσματα στους μετόχους του για πολλά ακόμα χρόνια. Και αυτό το αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος που έχει έστω και ελάχιστη σχέση με τα οικονομικά μίας επιχείρησης. Το μικρό περίσσευμα που μπορεί να υπάρξει, λοιπόν, θα διατεθεί για το χτίσιμο του μέλλοντος της ομάδας. Ακαδημίες, προπονητικό κέντρο, την ενίσχυση του Ερασιτέχνη και την προσφορά μας στην κοινωνία».
protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...