Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τραγικό δυστύχημα στο Διδυμότειχο - Νεκρός αξιωματικός από έκρηξη βλήματος


Ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στο Διδυμότειχο.
Ένας πυροτεχνουργός και μόνιμος αξιωματικός του Στρατού έχασε τη ζωή του και δύο ακόμα τραυματίστηκαν, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, λόγω έκρηξης που έγινε κατά την καταστροφή βλημάτων στο πεδίο βολής "Ψηλός Στάλος" της περιοχής Λαβάρων Έβρου στο Διδυμότειχο.

Το συμβάν έγινε μια μέρα αφότου στην περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί ασκήσεις βολής και την επομένη οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν να απενεργοποιήσουν τα "άσκαστα" βλήματα.

Ο αξιωματικός με βαθμό Ανθυπολοχαγού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πολύ σοβαρά τραυματισμένος, από έκρηξη βλήματος στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν ένας Ταγματάρχης και ένας υπαξιωματικός και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με ελαφρύτερα τραύματα.

Όπως είπε στο star.gr ο αναπληρωτής διοικητής του γενικού νοσοκομείου  Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος, ο ένας τραυματίας είναι γύρω στα 35 και ο άλλος νεότερος...

"Οι τραυματίες διεκομίσθησαν με θλαστικά τραύματα σε όλο τους το σώμα και υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν βλάβες εσωτερικά. Δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους. Θα συνεχιστεί η παρακολούθησή τους μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία τους ", πρόσθεσε ο κ. Λαζόπουλος.

Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το τραγικό δυστύχημα.

EΔΕ διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το δυστύχημα στο Διδυμότειχο, με έναν πυροτεχνουργό του Στρατού νεκρό και δύο τραυματίες, διετάχθη από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10.10, στο πεδίο βολής - πεδίο ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος εξέφρασαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...