Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δίωξη κατά ΑΕΚ και Κατίδη!


Πειθαρχική δίωξη κατά του Γιώργου Κατίδη και της ΠΑΕ ΑΕΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, σύμφωνα με το άρθρο 23 του πειθαρχικού κώδικα.



Το άρθρο 23, παράγραφος 1, του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί «ρατσισμού» (για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί ποινή στην Ελλάδα) προβλέπει αποκλεισμό τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών για τον ποδοσφαιριστή και απώλεια αγώνα για την Ενωση, αν και εφόσον η συγκεκριμένη ενέργεια χαρακτηριστεί από τον αθλητικό δικαστή «ρατσιστική ή περιφρονητική».

Όπως αναφέρεται  στο συγκεκριμένο άρθρο:
«Οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει με οποιονδήποτε τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρείται με αποκλεισμό 5 αγωνιστικών τουλάχιστον».

Στην παράγραφο 2 του συγκεκριμένου άρθρου αναφέρεται επίσης ότι «εάν αξιωματούχοι ή ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή (20-80.000 ευρώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...