Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε: Οι Κύπριοι πολιτικοί να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Welt am Sonntag, προχώρησε σε νέες προειδοποιήσεις προς την Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας ότι η παραμονή της στην ευρωζώνη εξαρτάται από το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της.


«Εδώ και τώρα, ενόσω οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα» εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεχθεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο», είπε αρχικά ο Γερμανός «Τσάρος» της οικονομίας και συνέχισε: «Μόνον όταν η τρόικα εκτιμήσει ότι υφίσταται ένα σχέδιο, το οποίο δίνει μια λύση στα προβλήματα της Κύπρου και το οποίο συμμορφώνεται προς τους κανόνες, το Eurogroup θα μπορέσει να εξετάσει το πρόβλημα».

«Οι Κύπριοι αξιωματούχοι θα έπρεπε να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους. Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ να εμπλακούν οι καταθέτες. Η γερμανική θέση ήταν η ίδια με αυτή του ΔΝΤ: εάν οι δύο κυριότερες τράπεζες δεν έχουν πλέον ένα βιώσιμο μοντέλο, τις ζημίες θα έπρεπε να τις επωμιστούν οι μέτοχοί τους. Αλλά οι Κύπριοι αξιωματούχοι δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν. Η Κύπρος σε κάθε περίπτωση έχει μπροστά της ένα δύσκολο δρόμο. Και αυτό δεν οφείλεται στην ευρωπαϊκή ακαμψία, αλλά σε ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο δεν λειτουργεί πλέον», κατέληξε.



 http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...