Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Νεκρα 2 παιδιά από πυρά Αυστραλών στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν


Όπως ανακοίνωσε στο Reuters επικεφαλής της ISAF τα δύο παιδιά σκοτώθηκαν στην επαρχία Uruzgan «καθώς οι στρατιώτες του πέρασαν για αντάρτες».
Σημειώνεται πως τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 8 ετών, εκείνη την ώρα φρόντιζαν βόδια στην περιοχή Τσαρτσίνο

«Απευθύνω την προσωπική μου συγγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια των αγοριών τα οποία σκοτώθηκαν», ανέφερε ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, διοικητής των δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν το 2012 πάνω από 7.500 άμαχοι έπεσαν θύματα των ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων εκ των οποίων οι 2.754 σκοτώθηκαν. Μάλιστα σύμφωνα με τα τραγικά στοιχεία οι θάνατοι αμάχων παρουσίασαν και μείωση κατά 12% το 2012.

Οι δολοφονίες αμάχων έχουν προκαλέσει την οργή των Αφγανών που συχνά πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίες εναντίον του ΝΑΤΟ αλλά και του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.

Στα μέσα Φεβρουαρίου μια επιδρομή από μη επανδρωμένα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη, γνωστά και ως «κηφήνες», είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 10 αμάχων εκ των οποίων πέντε παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Μετά το περιστατικό ο Καρζάι απαγόρευσε στις αφγανικές δυνάμεις να ζητούν αεροπορική υποστήριξη από τους ΝΑΤΟϊκούς σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...